El clima de Suïssa està fortament influenciat pel proper Atlàntic. Els vents de l'oest transporten l’aire marítim humit i suau fins a Suïssa. Aquest aire té un efecte de refredament a l'estiu,i escalfament de la temperatura a l'hivern, i s'assegura que hi ha prou precipitació en la majoria de les regions al llarg de l'any. Els Alps, així són com una barrera climàtica entre el nord i el sud de Suïssa. El sud de Suïssa, que és influït principalment pel Mar Mediterrani, es caracteritza per hiverns molt més lleus que el nord de Suïssa.
Clima més sec en el centre dels Alps
L'efecte dominant climatològicament dels Alps és el d'una barrera entre el Nord i el Sud. Tanmateix, donada la seva complexa estructura, els Alps, a més de generen diferents regions de clima per si sols. Especialment les valls centrals dels Alps tenen el seu propi clima, perquè estan protegits contra la precipitació, tant des del nord i el sud, portant unes condicions seques. Per exemple, aquest és clarament el cas a la regió de Valais en el sud-oest de Suïssa i en la regió Engadin al sud-est de Suïssa. De fet, al llarg dels Alps i el nord d'Prealps, així com al sud de Suïssa, hi ha una mitjana de precipitació total, al voltant de 2.000 mm / any s'observa, això contrasta amb les quantitats observades a la regió de Valais (entre 500 i 600 mm / any) i la Engadin regió (entre 600 i 700 mm / any). En les terres baixes al nord dels Alps, la precipitació mitjana és d'entre 1000 i 1500 mm / any. A banda de la regió de Valais, la quantitat de pluja a l'estiu és d'aproximadament dues vegades més gran que a l'hivern.
Neu a l'hivern
En altituds majors de 1200 a 1500 m, les precipitacions d'hivern es produeix principalment en forma de neu, de manera que una capa de neu pot ser observada durant diversos mesos. En canvi, la neu es veu relativament poques vegades en les terres baixes de l'oest de Suïssa (regió de Ginebra) i el nord de Suïssa (regió de Basilea), així com en les terres baixes a l'extrem sud de Suïssa. En aquestes regions, no és estrany que no hi hagi neu en absolut a l'hivern.
Temperatures - a partir de l'àrtic al Mediterrani
Les temperatures a Suïssa principalment depenen de l'alçada. Al nord de les terres baixes, la temperatura mitjana al gener és d'aproximadament 1 ° C i al juliol de voltant de 17 º C. Les corresponents temperatures mitjanes al sud de les terres baixes són 2 .-3 ° C. A una alçada d'aproximadament 1500 m, la temperatura mitjana al gener és de -5 ° C i al juliol de voltant de 11 º C. Locarno-Monti, al sud de Suïssa té, de mitjana, en el mes més càlid una temperatura mitjana anual de 11,5 º C. El lloc més fred, per altra banda, és el Jungfraujoch, situat a 3.580 m, amb una temperatura mitjana anual de -7,5 º C. La temperatura més alta que mai s'hagi registrat a Suïssa, és, 41,5 º C, es va observar l'11 d'agost de 2003 a Gröna al sud de Suïssa, la temperatura més baixa, -41,8 ° C, es va mesurar el 12 de gener de 1987 a La Brévin a les muntanyes del Jura.
Foehn com un component climàtic
Una peculiaritat del clima dels Alps és el conegut com a Foehn. Aquest efecte Alpí indueix flux del vent suau i sec a les respectives condicions de sotavent de muntanya. Especialment important és el vent de Foehn que bufa des del sud cap al nord ja que es caracteritza per l'alta velocitat del vent al nord i intenses pluges al sud. És especialment en el temps entre la tardor i la primavera que es produeixen vents Foehn.
dimecres, 6 de maig del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada