dimecres, 6 de maig del 2009

Plantes alpines

· Rosa alpina: El Rhododendron ferrugineum és un arbust de fulles perennes que creix exclusivament per sobre de la línia d’arbres en els Alps, Pirineus, Jura i Apennins del Nord. Creix sobre sòls àcids, sobre sols alcalins ho fa la Rhododendron hirsutum. És un arbust que pot crèixer fins a un metre d'alt i produeix uns raïms de flors rosades. Es diferencien entre elles per la coloració marró que té la Rhododendron ferringineum a les fulles.

· Flor de les neus o Edelweiss: Leontopodium alpinum, és una planta de la familia de les Asteracear. És una flor que creix en petits grups en les prades alpines i rocams d'Aláda de les serralades europees, de no més de 30 centímetres està coberta d'una fina pelussa i la flor és de color blanc amb tonalitats verdoses i grogues.

· Gentiana acaulis: és una petita planta que creix a Europa central sobretot en regions muntanyoses sobre una aláda entre 800 i 3000 metres. Planta perenne que creix sobre sòls àcids. Les flors, en forma de con, són de color blavós, florint des de primavera fins l'estiu.

· Pulsatilla alpina: és una espècie de la família de la ranunculáceas, pot trobar-se en les muntanyes d'Europa Central i del Sud des del centre d'Espanya fins a Croàcia, a partir dels 1200 metres fins als 2700. Està dotada de fulles còniques molt baixes i curtes d'on nèixen les flors blanques en forma de campana.

· Gessamí de roca alpina: Androsace alpina és una planta alpina endèmica de la nostra muntanya, creix sobre sòls silicis, en particular el granit. És una de les poques plantes que trobem per sobre dels 4000 metres. Les flors són blanques o rosades.

· Aranya de glaciar: Ranunculus glacialis, són unes plantes àrtiques alpines. És la planta més alta dels Alps. La trobem també per sobre dels 4000m però amb més normalitat. Té flors blanques còniques i unes fulles molt dures i segmentades.

1 comentari:

  1. Stainless Steel Nier Titanium Alloy-Argentine
    Stainless steel Nier titanium phone case Titanium Alloy-Argentine where can i buy titanium trim Titanium-Argentine Titanium-Argentine titanium frame glasses Titanium-Argentine Titanium-Argentine Titanium-Argentine Titanium-Argentine babyliss nano titanium flat iron Titanium-Argentine titanium block

    ResponElimina